maanantai 5. toukokuuta 2014

Verta, kuolaa ja hiuksia



Katsoin viikonloppuna ensimmäisen kauden animesta nimeltä Dansai Bunri no Crime Edge (eng. The Severing Crime Edge). Se alkoi 4.4.2013 ja on (ainakin toistaiseksi) 13 jakson mittainen. Suosittelen lämpöisesti sinulle, joka shippaat Saksikäsi Edwardia ja Tähkäpäätä. Jos olen ihan tosissani, niin en suosittele tätä kenellekkään, katsotuta korkeintaan arkkivihollisellasi.

Tämä anime todellakin ainakin hetkittäin muistuttaa tunnelmaltaan vanhaa satua, sillä romantiikan (joka on lähinnä nuolemista ja kuolaa) ohella tarjolla on verta (jota ei säästellä) ja creepyjä hahmoja. Ja sitten on tietenkin juoni, joka on vähintääkin mielenkiintoinen. Tai siis hiuspakkomielteinen päähenkilö Kiri löytää "Hair Queen" Iwain eräästä vanhasta kartanosta ja he huomaavat, että Kirin sakset (nimeltään Crime Edge) ovat ainoat, joilla voi leikata Iwanin naurettavan pitkät hiukset. Koska hiukset kasvavat takaisin joka yö, pitää kaksikon hengata paljon yhdessä. Ongelmaksi kuitenkin muodostuvat muut "maagisten" aseiden (kuten esim. injektioneulan ja raipan) käyttäjät, jotka haluaisivat kovasti murhata Iwanin. 

Aloitin sarjan katsomisen, koska ajattelin, että halusin nähdä jotain jännää. Minulla ei tosin ole hajuakaan, miksi jatkoin sen katsomista parin ensimmäisen jakson jälkeen. 
         Yleensä addiktoidun animeissa hahmoihin (eikä hyvästä juonesta ole haittaakaan), mutta Crime Edgessä oli oikeastaan vain kaksi mielenkiintoista sivuhahmoa, eikä juonikaan ole outoudestaan huolimatta kovinkaan hehkeä. Hahmot ovat toinen toistaan oudompia sekopäitä, mutta siitä huolimatta yllättävän vähän mielenkiintoani herättäviä. Hieman omituista oli myös se, että pääkaksikkoa alettiin syventämään vasta toiseksi viimeisessä jaksossa. Piirtotyyli on mielestäni ihan ok, ei syöpäännyttävän rumaa, mutta toisaalta ei myöskään mykistävän upeaa.

                                                                 .............

Positiivista on sarjan alkutunnari, johon ainakin tykästyin, koska jännyys on niin kovin jännää.


Siirtykäämme toviksi Utun Napinanurkkaukseen, jossa tänään aiheena ovat Crime Edgen juonelliset aukot ja epämääräisyydet, henkilöiden yleinen pakkomielle hiuksiin, englanninkielinen Wikipedia ja päähenkilön harmaat hiukset. 
        Ensinäkin on ihan naurettavaa, että ensimmäisen jakson hämärä juoni aukaistaan  vasta viimeisessä jaksossa läjäyttämällä ratkaisu kuin märkä rätti naamalle. Esimerkiksi Kirin motiivit selitetään ihan oikeasti vasta toiseksi viimeisessä jaksossa, mitä en anna anteeksi. Ikinä. >:( 
         Toisekseen minua ahdistaa, että jokainen Kirin luokkalainen on pakkomielteinen hiuksiin. Minusta ei ole normaalia, että kun uusi tyttö astuu jalallaan ensimmäistä kertaa luokkaan, niin kaikki hyökkäävät tämän hiusten kimppuun hiplaamaan ja hehkuttamaan niiden jumalallisuuden täydellisyyttä. Ja välitunnilla kaikki puhuvat, mistäs muustakaan kuin hiuksista? Ja kun yksi tyyppi tykkää kauhuleffoista, tämä leimataan friikiksi. Ihan oikeasti on huvittavaa, että nämä pakkomielteiset ihmispolot pitävät itseään tavallisina. 
         Sitten pääsemme tähän. Nappaan suoran lainauksen, koska laiskuus: " During the credits, we see flashes of various events that Kiri, Iwai and co. go through following this episode, hinting that there may be another season to come." Anteeksi vain arvoisa hra. Wikipedia, mutta sanotaanko, että viimeistään jaksossa 9 tai 10 on päivänselvää, että tämän animen ei ole tarkoitus jäädä ensimmäiseen kauteen. Eri asia on tietenkin se, odottaako kukaan ihan tosissaan toista kautta.
          Päivän viimeinen käsiteltävä asia on Kirin harmaat hiukset. Tiivistän mielipiteeni yhteen äänähdykseen: hyi. Ihan oikeasti, harmaat hiukset sopivat hahmoille, jotka ovat yli kuusikymppisiä. Harmaa on jotenkin niin vanha, jollain tasolla luonnollisista väreistä luonnottomin, ankea, elinvoimaton ja silmiinpistävän tylsä. Aikuisten oikeasti harmaita hiuksia on todella vaikea saada sopimaan nuorelle hahmolle, eikä Kiri ole poikkeus, hänen hiuksistaan tulee mieleen kirkon parrella pölyyntynyt kanttori. Jäljelle jää kysymys, miksi hiusanimessa päähenkilöllä on karseat hiukset ilman syytä?
         Utun Napinanurkkaus toivottaa hyvää illan jatkoa ja katoaa kuvitteellisen studion hämärään.

Animesta jää käteen vain hämmentynyt ja jotenkin ikävä olo (ja sairaanoloinen, vaikkakin vähäinen mielenkiinto jatkon suhteen). Todennäköisesti kuitenkin olen unohtanut Crime Edgen ensiviikkoon mennessä.





P.S Vaikka laitoinkin loppuun muuminaamaisen kuvakaappauksen, ei animessa ole muuta hauskaa kuin se, että myös päähenkilö luulee olevansa normaali.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti